Faydalı Bilgiler

FAYDALI BİLGİLER (OTO KAZA BRANŞI İLE İLGİLİ)

1. RUHSAT SAHİBİ DEĞİŞTİ, YENİ ALAN KİŞİYE KASKOYU DEVİR EDEBİLİR MİYİZ ?
Kasko Sigortası Genel Şartlarına göre aracın mülkiyetinde bir değişiklik olduğu takdirde (noter satışı olsun olmasın) poliçe münfesih (iptal) olarak kabul edilir ve bu tarihten sonra olası hasar talepleri karşılanmaz. Poliçe iptal edilerek kalan sürenin primi sigortalıya iade edilir ve aracı alan kişi kendi adına yeni poliçe yaptırır. ,

2. BAŞKA SİGORTADAN DEVAM EDEN POLİÇESİ VAR YENİ ARAÇ SATIYORUZ HASARSIZLIK DEVİR EDİLİR Mİ ?
Sigortalının eski poliçesindeki hasarsızlık indirimi, önceki şirkete ait poliçe bilgileri ve tramer belge no’su belirtilerek ve indirim belgesinde adı geçen aracın satıldığını teyit eden satış sözleşmesi/ruhsat temin edilerek aynı indirim oranı tarafınızdan düzenlenen kasko poliçesinde kullanılabilir.

3. PRİMLERİMİZ POLİÇEDE BELİRTİLEN TARİHLERDE ÖDENMEMİŞ İSE HASAR TAZMİNATIMIZI ALABİLİR MİYİZ?
Primler, poliçe üzerinde yazılı süre ve koşullarda şirketimize ödemediyseniz tazminat talebiniz yerine getirilemez.

4. ARACIMIZDA BİRDEN FAZLA HASAR VAR İSE VE BU HASARLAR DAHA ÖNCE ŞİRKETİNİZE BİLDİRİLMEMİŞ İSE TAZMİNAT TALEP EDEBİLİR MİYİZ ?
Kasko Poliçesi Genel Şartlarının B1.1 Maddesi " Rizikonun gerçekleştiğinin öğrenilmesinden itibaren en geç BEŞ iş günü içerisinde hasarın sigorta şirketine bildirilmesi koşulunu ön görmektedir.
Poliçede belirtilen sürede ihbarı yapılmayan ve dosyası açılmayan hasarlar (mücbir bir sebep yok ise) ihbar sorumluluğu yerine getirilmediği için değerlendirmeye alınmamaktadır.

5. HASAR TAZMİNATIMIZ NE ŞEKİLDE ÖDENMEKTEDİR ?
Hasarınızın seri ve güvenli bir şekilde ödenebilmesi için; diğer hasar belgeleri ile birlikte EFT ile havale yapabileceğimiz banka hesap numarasını yazılı olarak bildirmeniz gerekmektedir.

6.SİGORTALI ÖLDÜĞÜNDE KASKO SİGORTA POLİÇESİNİN DURUMU NE OLUR ?
Tüm hak ve menfaatler ile borçlar, kanuni varislere devreder. Devir için veraset ilamının ibrazı gereklidir

7. ARACIN AKSESUARLARI KASKO SİGORTALARINA DAHİL MİDİR ?
Standart lastik ve jantlar otomatik teminat kapsamındadır. Araca sonradan ilave edilen özel lastik, çelik jantlar, değer olarak standartlarından farklı olduğu için, değerleri sigortalı ile sigortacı tarafından mutabık kalınarak tespit edilmeli, poliçede ayrıca belirtilmelidir. Orijinal olmayan radyo, teyp, kolonlar, equalizer, klima, alarm, telsiz, telefon, faks, otomatik anten, takometre gibi cihazlar, ancak ek prim alınarak kasko poliçesi kapsamına dahil edilebilirler. Bu tür cihazların marka ve bedellerinin kasko poliçesinde mutlaka gösterilmesi gerekmektedir. Bu cihazlar aracın orijinalinde var ise orijinal olduğu da belirtilmelidir.

8. KASKO SİGORTALI ARACIN ÇALINMASI HALİNDE, TAZMİNAT ÖDENMEDEN BEKLEME SÜRESİ VAR MIDIR ?
Çalınan aracın bulunması için ilgili makamların yapacakları araştırmalar 30 gün içinde sonuç vermediği takdirde, ilgili makamdan aracın bulunamadığına dair yazı alınarak, sigortacı tazminatı öder. Bu ödemeyi takiben çalınan araç bulunduğu takdirde, bu durumu sigortalı yazı ile sigortacıya derhal bildirmekle yükümlüdür; sigortalı, aldığı tazminatı iade ederek aracını geri alabilir veya aracını sigortacıya devreder.

9. ARACIM PERT TOTAL ( TAM ZİYA ) OLDUĞUNDA, TARAFIMA ÖDENECEK HASAR BEDELİ NE KADARDIR ?
Onarım değerinin, taşıtın rizikonun gerçekleştiği tarihteki rayiç değerini aşması ve aynı zamanda eksper raporu ile taşıtın onarım kabul etmez bir hale geldiğinin tespit edilmesi durumunda, araç tam hasara uğramış sayılır. Aracın tam hasara uğraması halinde, sigortacının azami sorumluluk haddini geçmemek üzere, hasar anındaki değeri ödenir. Bu durumda, aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesi hükümleri doğrultusunda hurdaya ayrıldığına dair hurda tescil belgesi sigorta şirketine ibraz edilmeden araç sahibine sigorta tazminatı ödenmez. Değeri tamamen ödenen araç ve aksamı, talep ettiği takdirde sigortacının malı olur

FAYDALI BİLGİLER (SAĞLIK BRANŞI İLE İLGİLİ)

1.HANGİ SAĞLIK HARCAMALARIM POLİÇE KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLİR?
Sağlık Sigortası poliçeniz, poliçe başlangıç tarihinden sonra oluşan hastalık ve kaza sonucu olan tedavi giderlerinizi poliçe özel ve genel şartları ve satın aldığınız poliçe teminatları dahilinde karşılar.


2.SAĞLIK SİGORTALARINDA HANGİ TEMİNATLAR BULUNMAKTADIR?
Sağlık sigortalarında başlıca yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatları olarak ayırabileceğimiz 2 temel teminat bulunmaktadır. Ayakta tedavi teminatı yatarak tedavi teminatlarıyla birlikte alınabiliyorken, Yatarak tedavi teminatı tek başına da alınabilir. Teminatların ayrıntıları için lütfen ürünlerimize bakınız.


3.YATARAK TEDAVİ TEMİNATI HANGİ SAĞLIK HARCAMALARINI İÇERİR?
Sigortalının bir ameliyat veya bir hastalığın tedavisi nedeniyle hastanede yatmasını gerektiren durumlarda ortaya çıkan ameliyat giderleri (ameliyathane içinde gerçekleşen giderleri; ameliyathane kirası, operatör doktor, asistan, ameliyat hemşiresi, anestezi teknisyeni, anestezist doktor ücretleri ile ameliyat esnasında kullanılan sarf malzemesi, ilaç, kan, serum vb. ameliyat ile ilgili her türlü tıbbi malzeme giderleri ile ) ile ameliyat dışındaki ilaç, pansuman, bandaj, alçı, plaster gibi malzemeler ve her türlü iğne ve serumları, kan ve kan ürünleri takılması gibi masraflar; doktor takip ve konsültasyon masrafları; hastanede yatan sigortalının hastalığının takibi ve doktorun öngördüğü tedaviyi yönlendirici tetkikleri, tahlil, röntgen masrafları; standart tek kişilik özel oda, yemek ve refakatçi giderleri bu teminattan karşılanır.
Sigortalının kanser hastalığı nedeniyle gereken kemoterapi, radyoterapi ve bu tedavi yöntemlerinin gerektirdiği ilaç giderleri ile böbrek yetmezliği nedeniyle yapılan her tür diyaliz tedavileri bu teminat kapsamındadır.
Yatarak tedavi teminatı tanımına giren bir ameliyatı veya yatışı takiben 2 ay içinde yapılan fizik tedavi giderleri bu teminat kapsamındadır
Erkek sigortalılar için prostat kanseri taraması amaçlı yapılan PSA tetkiki ve bayan sigortalılar için meme kanseri taraması amaçlı yapılan mamografi tetkiki bu teminat kapsamında değerlendirilir.


4.AYAKTA TEDAVİ TEMİNATI HANGİ SAĞLIK HARCAMALARINI İÇERİR?
Ayakta tedavi teminatı doktor muayene, ilaç, görüntüleme ve tanı yöntemleri, ileri tanı yöntemleri, fizik tedavi, 0-6 yaş çocukluk aşıları, gebelik ve doğum giderlerinin ayakta tedavi giderleri teminatlarını içerir.


5.BEKLEME SÜRESİ NEDİR?
Sağlık Sigortası poliçelerinde sektör genelinde kimi hastalıklara ait yatışlara bekleme süresi uygulanmaktadır. 12 aylık bekleme süresinin sonunda poliçenizi yenilemeniz halinde ilgili hastalıklarını poliçe şartları ve teminat limitleriniz dahilinde karşılanmaktadır.


6.FATURALARIMI NASIL TAHSİL EDEBİLİRİM?
Anlaşmalı Sağlık Kurumlarımız dışındaki kurumlarda yaptırdığınız tedavi giderlerine ait faturalarınızı Sağlık Tazminat Departmanına ya da acentenize(bizlere) iletmeniz halinde fatura bedelinizin poliçe özel ve genel şartları ve teminat limitlerinizi dahilinde size geri ödenecek tutarı en geç yirmi gün içinde hesabınıza yatırılacaktır. Fatura bedellerinizin hesabınıza yatılırken sorun çıkmaması için poliçe başvurunuz sırasında banka hesap numaranızı bildirmeyi unutmamalısınız.


7.AMBULANS İHTİYACIM OLURSA NE YAPMALIYIM?
Ambulans hizmetleri, poliçenizde Assistance servisi tarafından organize edilmektedir. Acil ve kaza durumlarında ASİSTANS merkezinin Acil yardım telefonunu arayarak;
• İsminizi ,müşteri numaranızı, T.C numaranızı,
• Bulunduğunuz yeri, ulaşılabileceğiniz telefon numaranızı
• Probleminizi ve yardım talebinizi aktarmanız yeterlidir.
ASİSTAS merkezindeki ilgililer gereken yardımı sağlayacaktır.
Başka bir hastaneye transfer talebinizde ise; bizzat kendiniz ya da adınıza ilgili kişi;
• İsim, adres ve bulunduğunuz hastanenin telefon numarasını
• Tedavi eden doktorunuzun ad, adres ve telefon numarasını bildirmek suretiyle en kısa sürede gereken yardım yapılacaktır.

ANADOLU SİGORTA ASİSTANS MERKEZİ TELEFONU: 0850 724 0850

8.AMELİYAT OLMAM GEREKLİ. ANLAŞMALI BİR SAĞLIK KURUMUNDA AMELİYAT OLACAĞIM ANCAK AMELİYATI YAPACAK OLAN DOKTOR SAĞLIK KURUMUNUN KADROLU HEKİMİ DEĞİL. ÖDEMEMİ NE ŞEKİLDE GERİ ALABİLİRİM?
Anlaşmalı sağlık kurumunda, poliçe kapsamı dahilinde bir ameliyat olmanız halinde kurum şirketimizden yatış onayı alacak ve kurum faturası için Anlaşmalı Kurum Uygulamaları geçerli olacaktır. Ancak doktorunuzun kurum doktoru olmaması (dışarıdan gelen doktor) halinde, doktor ücreti kurum faturası içinde değerlendirilememektedir. Bu durumda, doktorunuza ödemeyi kendiniz yapmanız, daha sonra fatura aslı ile birlikte şirketimizden talep etmeniz gerekmektedir. İlgili doktor ücretiniz poliçenizde dışarıdan gelen doktor için belirlenmiş şartlar dahilinde karşılanır.


9.SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNDEN FAYDALANARAK ALDIĞIM SAĞLIK HİZMETLERİNİN FARK FATURALARI ÖZEL SAĞLIK SİGORTAMDAN KARŞILANMAKTA MIDIR?
İlgili teminatın limitleri dahilinde karşılanmaktadır. Tedavi göreceğiniz anlaşmalı hastanemizin Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması varsa ödeyeceğiniz fark tutarını poliçe özel şartlarına göre değerlendirerek karşılıyoruz. Böylece özel sağlık sigortası harcamalarınızı azaltarak bir sonraki sene daha uygun bir fiyata poliçenizi yenileme olanağına kavuşmuş olursunuz.


10.SAĞLIK BEYANINI DOLDURURKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?
Sağlık Beyan Formunda boyunuz, kilonuz, sosyal alışkanlıklarınız ve geçirdiğiniz / mevcut hastalıklarınız ile ilgili kısımların tam olarak doldurulması ve beyanın tarafınızca imzalanması gerekmektedir. Geçmişteki bir rahatlılığınızın önemsiz olduğunu ve artık iyileştiğinizi düşünseniz bile mutlaka bildirmelisiniz.


11.ANLAŞMALI SAĞLIK KURUMLARINI KULLANMANIN AVANTAJI NEDİR?
Anlaşmalı sağlık kurumuna başvurmanız halinde, Provizyon Hizmeti'nden faydalanabilir; oluşan sağlık giderinizin teminat kapsamı dışında kalan kısmı ve katılım payınız haricinde herhangi bir ödeme yapmadan sağlık hizmeti satın alabilirsiniz.
Rahatsızlığınızın poliçe kapsamı dışında kalması halinde bile, kurumun şirketimize uyguladığı indirim oranlarından faydalanabilirsiniz.


12.TTB ASGARİ ÜCRET TARİFESİ NEDİR?
TTB Asgari Ücret Tarifesi, Türk Tabipleri Birliği tarafından yayınlanan ve hekimlerin yaptıkları işlem ve girişimleri fiyatlandırmada esas alınmak üzere emek derecesine göre puanlayan bir tarifedir. Tarifedeki puanlar hekimin yaptığı işin zorluğuna göre değişmektedir. Örneğin Ben Alımı için 50 puan, Apandisit Ameliyatı için 400 puan belirlenmiştir.
Tabipler Birliği, her bir puana karşılık gelen katsayıyı her yıl yayınlar. Bu katsayılar enflasyon oranlarındaki farklılıklara göre ve sağlık hizmeti sunulan illere göre değişiklik göstermektedir Hekimlik hizmetlerine ait Asgari Ücret, bu puanların katsayılar ile çarpılması ve KDV (%8) eklenmesi sonucu hesaplanır.


ANLAŞMALI CAM SERVİSLERİNİZE NASIL ULAŞABİLİRİZ?

ANADOLU SİGORTA

YILDIRIM OTO CAM
MERKEZ-(0224)255 5750
ŞUBE 1-(0224)441 0851

CARGLASS
444 18 19

DORAGLASS
(0224)441 5101

DORAGLASS
(0224) 441 5101

GENERALİ SİGORTA

ALTAY OTOCAM

Merkez:
Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Blok: 1 No: 1 BURSA
Tel: (0224) 441 71 48

Şube:
Yeni Yalova Yolu No: 133 BURSA
Tel: (0224) 251 37 91 - 253 58 43

HIZLI TEKLİF ALMAK İSTER MİSİNİZ? TIKLAYINIZ

Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı İNDİR

AS TV HABER PROGRAMINA ÇIKTIK

HABER & DUYURU

Fark Yok Sigortası

Fark Yok Sigortası   SGK’lılar için bir ilk! MAPFRE SİGORTA ile SGK’lılara anlaşmalı hastanelerde fark ücreti ödemek yok! İnanılmaz uygun fiyatlarla Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık...

Kasko Sigortası

Kasko Sigortası Kasko Sigortası ile aracınızı birçok riske karşı güvence altına alabilirsiniz. Kasko sigortanız var ise, aracınızda meydana gelebilecek kayıp/hasarlara karşı mal varlığınızda...

Vodafone Arena Ve Beşiktaş Taraftarı Sompo Japan Sigorta Güvencesinde

Vodafone Arena Ve Beşiktaş Taraftarı Sompo Japan Sigorta Güvencesinde Sigorta sektörünün önde gelen markalarından Sompo Japan Sigorta, Beşiktaş JK ile işbirliğini güçlendirerek sürdürüyor....
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com